Perhonen

Kokeile perhoshalausta, kun haluat rauhoittua

Jaa artikkeli:

Artikkelin osiot

Kun tuntuu ahdistavalta, tämä voi auttaa rauhoittamaan

Olipa kyse sitten traumanjälkeisistä vaiheista, tai mistä tahansa muusta stressiä tai ahdistusta aiheuttavasta asiasta kuten vaikka työstä, vanhemmuudesta tai arkielämän vaikeuksista, yksi tekniikka, jota kannattaa kokeilla ahdistuneeseen oloon, on perhoshalaus.

Perhoshalaus toimii taputtelemalla rintakehän molempia puolia vuorotellen, minkä uskotaan auttavan hermostoa stressin tai ahdistuksen hetkillä ja tuovan muutaman minuutin rauhallisuuden ahdistavaan maailmaan.

Mikä on perhoshalaus?

Perhoshalaus (englanniksi ”butterfly hug”) kehitettiin alun perin EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) -nimistä terapiaa varten, jota käytetään auttamaan ihmisiä käsittelemään tuskallisia tai traumaattisia muistoja.

Perhoshalaus toimii käyttämällä tekniikkaa, jota kutsutaan bilateraaliseksi stimulaatioksi, jossa ärsykettä annetaan vuorotellen rytmissä kehon molemmille puolille. Muita luonnollisia esimerkkejä bilateraalisesta stimulaatiosta ovat juokseminen, jossa jalat lyövät maata vuorotellen, tai rumpujen soittaminen, jossa kädet liikkuvat vuorotellen.

Vaikka tieteellinen näyttö EMDR:n tehokkuudesta on vielä suhteellisen vähäistä, perhoshalaus on kiistatta rauhoittava. Se on myös nopea ja helppo tehdä, mikä on olennaista kaikissa tekniikoissa, joiden tarkoituksena on auttaa stressaavina hetkinä.

Kuinka perhoshalaus tehdään?

Perhoshalauksen tekemiseksi kiedo peukalot yhteen, aseta ne rintalastan päälle, kädet rintaa vasten ja sormien kärjet koskettavat solisluutasi. Taputtele sitten vuorotellen rintakehääsi käsilläsi liikkeellä, joka simuloi perhosen siipien räpyttelyä.

Tee näin muutaman minuutin ajan ja hengitä samalla syvään. Etsi itsellesi parhaiten sopiva rytmi ja intensiteetti.

Jos et ole sellaisessa paikassa, jossa perhoshalauksen tekeminen tuntuu mukavalta, voit myös kokeilla taputella polviesi ulkopintaa vuorotellen, sillä tämä liike on hieman huomaamattomampi.

Jaa artikkeli:

  • Tuoreimmat ARTIKKELIT

    SUOSITUIMMAT