Seksuaalinen hyväksikäyttö

Tietoa lapsen, kumppanin ja sisarustenvälisestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Myyttejä ja tosiasioita sekä tietoa lapsen poikkeavan seksualisoituneesta käytöksestä.

Lapsen seksuaalinen hyvaksikaytto: myytteja ja tosiasioita
Seksuaalinen hyväksikäyttö

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö: myyttejä ja tosiasioita

Kun lapsen hyväksikäyttötapaus tulee ilmi, uhri ja läheiset saavat usein kuulla monenlaisia mielipiteitä ympäristön ihmisiltä. Kaikkien neuvojen jälkeen onkin usein vaikea tietää, mitä uskoa. Alle on kerätty joukko yleisesti totena pidettyjä myyttejä sekä niiden kriittistä tarkastelua.

Lue artikkeli
Sisarustenvalinen hyvaksikaytto
Seksuaalinen hyväksikäyttö

Sisarustenvälinen hyväksikäyttö

Mitä on sisarustenvälinen seksuaalinen hyväksikäyttö? Sisarustenvälinen seksuaalinen hyväksikäyttö, kuten muutkin hyväksikäytön muodot, on vallan väärinkäyttöä. Hyväksikäyttävä sisarus voittaa tavallisesti uhrin luottamuksen, jonka jälkeen hän rikkoo

Lue artikkeli
Kun kumppanisi on kokenut seksuaalista hyvaksikayttoa
Seksuaalinen hyväksikäyttö

Kun kumppanisi on kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä

Tämä osio on tarkoitettu sinulle, joka olet parisuhteessa lapsuus- tai nuoruusiässä seksuaalisesti hyväksikäytetyn kanssa. Annetusta tiedosta voi olla sinulle hyötyä riippumatta siitä, mitä seksuaalista suuntausta liittonne edustaa.

Sinä ja kumppanisi ette ole yksin. On arvioitu, että noin yksi neljästä naisesta ja yksi kuudesta miehestä on kokenut lapsuudessaan seksuaalista riistoa.

Lue artikkeli